Екологично хигиенизиране на вашите помещения

Екологични средства за почистване

Еко вълната и завладява всяка една сфера от живота ни, включително еко почистването на дома и офиса. Обществото започва да се стреми все повече към опазване на околната среда и това намира отражение и в техниките за почистване на дома и офиса.  Засилва се тенденцията към намаляване на битовата химия и връщане към по-първични хигиенни средства. Стремежът в тази насока е съвсем оправдан и набира много почитатели.

Силно химичните препарати се превръщат в отживелица и тяхното място заемат, щадящи природата и здравето на човек заместители. Те са добре познати на нашите баби и винаги са постигали желаното ниво на чистота в дома.

Използването на екологични техники за премахване на замърсявания е също толкова ефективен метод, който изобщо не бива да бъде подценяван и получава своето заслужено внимание сред масовата практика.

Тук ще ви представим най-популярните средства на еко почистването, които са незаменим помощник на всяка добра домакиня.

1. Оцет

Няма дом и кухня, в която да не се намира оцет. Той е съвсем достъпен, евтин и екологичен вариант. Лесно и бързо се справя с неприятни миризми. Киселината му разгражда мазнини и дезинфекцира помещенията. Оцетът е и отлично средство за полиране на стъкла и огледала.

2. Сода за хляб

Позната още като сода бикарбонат от край време се е използвала както в кулинарията, така и в почистването на електроуреди и фаянс. Тя е идеално средство за деликатни повърхности, склонни към надраскване. С нея можете да се справите с всякакви замърсявания. Содата премахва потъмнелите петна по сребърните вещи (бижута, прибори и съдове). Почиства с лекота мивката в банята, тоалетната чиния и почити всичко в интериора на жилището ви.

3. Лимонов сок

Неговият произход е може би най-натурален от до тук изброените. Той притежава характеристиките на белина. По съвсем екологичен начин можете да се справите с избелването на бели тъкани и премахването на ръжда. Киселината в лимоновия сок има способността да разгражда упорити замърсявания. Премахва миризми и оставя след себе си много приятен и свеж аромат на цитрусовия плод.

Всеки химичен препарат предназначен за отстраняване на замърсявания може да бъде заменен от изброените по-горе субстанции. Така ще предпазите не само околната среда, а и цялото си семейство. Ще изчезнат притесненията, че е попаднал препарат по тялото ви или сте вдишали от отровните изпарения.

Ако използвате различни детергенти за основно почистване на дома, винаги може да се случи те да ви свършат по средата на дейността. Тогава се доверете на тези екологично чисти средства и сами ще се уверите в тяхната ефективност.

Ще ви посочим и няколко препоръки, които могат да ограничат използването на вредни химикали в бита:

  1. Четете внимателно етикетите на всеки един препарат, който закупувате за нуждите на домакинството. Наличието на фосфати е непрепоръчително! Гледайте да не използвате и препарат за миене на чинии с наличие на хлор.
  2. Средствата под формата на аерозоли попадат в графата на избягваните продукти, ако желаете да сте максимално обвързани с идеята за еко почистването. При тях винаги има възможност от лесно възпламеняване, колкото и строг контрол да им е наложен в последните години. Да не говорим, че състава им притежава химикали, които не повлияват добре на атмосферата.
  3. За пране на килимите е по-добре да се обърнете към фирма предлагаща тази услуга. Препаратите, които използват са значително по-малко токсични, благодарение на технологичното ноу-хау, което притежават.

За да имате брилянтно почистен дом или офис с възможно най-малко химия използвайте услугите на фирма за професионално почистване „Силвен 7“ ЕООД. Тя ви предлага отлични резултати, които да задоволят вашите високи изисквания и ангажираност към опазване на околната среда.