Измийте прозорците до блясък – бързо и лесно

Измийте стъклата до блясък

Прозорците са онази част от жилището, което ви свързва с обкръжаващия ви свят. Те са плавният преход от бетона към природата. Те ви дават възможност да преодолеете изолираността на жилището или офиса ви, те позволяват на слънчевите лъчи да създадат уют и комфорт в помещенията.

Редовното им почистване е по-скоро необходимост, от колкото чисто естетическа практика. Не им обръщайте внимание само когато се появят видими замърсявания. За най-добри резултати е добре тяхното почистване да се извършва поне на 2 месеца, а оптималния вариант е да се доверите на професионална фирма за почистване на прозорци в София или в друг град, в зависимост къде живеете. Така си гарантирате техния перфектен вид във всеки един момент.

За да ви улесним в почистването на прозорците, сме ви подготвили няколко съвета. С тях се надяваме да бъдем възможно най-полезни, а вие да се наслаждавате на изрядно чистите си прозорци всеки пък що погледнете през тях.

1. Инструменти за почистване на стъкла

Ако площта на прозорците ви е по-малка, то няма да ви се наложи да си набавяте допълнителни инструменти за тяхното почистване. Когато са по-големи обаче, е добре да се снабдите предварително с всичко необходимо, за да премахнете замърсяванията и на по-трудно достъпните места.

2. Технология на миенето на прозорци

Когато започнете да миете пророците се свикнете да прилагате следния трик – едната страна минете с хоризонтални движения, а другата с вертикални. Това ще ви улесни значително в отстраняването на петна и замазвания по повърхността им. Другият бонус е, че по-лесно ще забележите драскотините и ще можете да ги третирате, за да ги отстраните.

3. Изберете подходящо време за миене

Пряката слънчева светлина върху тях ще ви създаде по-скоро затруднения, от колкото помощ. Препарата, който ползвате ще изсъхва прекалено бързо, а резултата ще е едни замазани и неприятни на вид стъкла. Добър вариант е да почиствате прозорците си в по-облачни дни.

4. Полиране и изглаждане на драскотините на прозореца

Ако искате да прикриете драскотините по стъклото можете да използвате паста за зъби. Нанесете малко количество върху засегнатите места. Тази техника заличава драскотините по прозореца, без това да пречи на безупречната им визия, към която се стремите.

5. Почистете и ъглите

Наслоилата се мръсотия по ъглите на дограмата се премахва най-лесно и ефективно с помощта на четката за зъби. Така няма да остане и помен от прах и други замърсявания по прозореца.

6. Старите вестници идват на помощ

Каквито и кърпи да имате за подсушаване на стъклата, най-добър ефект ще получите, ако използвате добре познатите на всички вестници. Те не само ще оберат остатъците от препарата, но и ще полират идеално повърхността на стъклата.

7. Прозорците се мият от горе – надолу

Запомнете, че един прозорец се мие винаги от горе на долу. Това правило ви предпазва от течовете, които остават следи по повърхността на стъклото и могат да ви създадат допълнителна работа.

8. Специфика на дограмата

При дървените дограми трябва да имате и малко по-специален подход. Възможно е някой от препаратите да ги увредят, особено тези които са силно реактивни. Вземете превантивни мерки, за да ги предпазите. Покрийте дограмата с вестник, кърпа или стар парцал,това ще я изолира от препарата и ще попие пръските от него.

Когато почиствате дома или офиса си, обърнете внимание на всички детайли по тях. В горния текст наблегнахме главно на стъклата. За да почистите прозореца идеално, трябва да се погрижите и за дограмата. Премахнете всички замърсявания и по нея. С това приключва дейността ви по почистване на прозорците и те ще имат бляскава визия, която да отговаря на вашите високи изисквания.

Това почистване е трудоемко и отнема значително много време. Ако вие не разполагате с такова или не желаете да го пилеете в почистване се обърнете към професионална помощ. Фирма „Силвен 7“ ЕООД ще ви осигури прецизно и качествено измиване на прозорците в дома и офиса ви.