6 безценни съвета за да поддържате дома си изрядно чист

Изчистете жилището си със 6 ефикасни съвета от нас

Когато става въпрос за дома, почистването му е сигурен начин да осигурите на вас и семейството си комфорт и уют. Тази дейност е един непрестанен процес, който изисква несъмнено много време и усилия.

Всяка жена се старае да поддържа хигиената в дома си на високо ниво. Интензивното ежедневие, в което живеем скъсява времето, отделено за почистване на дома. Тогава се търсят алтернативни варианти в лицето на фирма за почистване.

Тя може да ви отмени във всяка една дейност от премахване на различни петна по килими и дамаски до основно почистване на жилището ви. За да съумеете да се справите успешно с почистването на дома, сме ви подготвили 6 безценни съвета, който ви гарантират перфектен резултат.

1. Направете си график

Съставянето на график ви помага да планирате почистването в дома си. Седнете и си напишете списък със задачите и зоните в жилището си. Така си гарантирате, че няма да изпуснете нищо, ако следвате стриктно всички точки от него.

С времето ще свикнете много бързо да изпълнявате задачите, а това ще улесни значително почистването на жилището.

2. Почиствайте на зони дома си

Много домакини правят грешката да се захванат едновременно с всички стаи. Така не само че се затрудняват излишно, но и създават един голям безпорядък, който е труден за оправяне.

Съсредоточете вниманието си в едно помещение и чак след като сте го почистили изцяло се прехвърлете на друго. Така вашата ефективност ще е много по-голяма и ще съкратите времето, което сте отделили за тази дейност.

3. Снабдете се предварително с всичко необходимо

Преди да започнете с почистването е добре да проверите дали имате на разположение нужните ви препарати и други почистващи средства. Ако се окаже по средата на процеса, че трябва да ходите до магазина да си купувате нещо необходимо, ще се забавите ненужно много.

Можете дори и да загубите мотивация и да оставите работата за друг ден. След като сте се уверили, че нищо не ви липсва е добре да поставите нужните ви препарати, кърпи и парцали в помещението, към което сте се отправили. Това ще ви спести време от разхождане по целя апартамент. Гледайте всичко да ви е под ръка.

4. Използвайте по-малко битова химия

Това е добре за здравето на цялото ви семейство. Така ще предотвратите алергични реакции или друг вид дискомфорт причинен от многото химични вещества в препаратите.

По-екологични могат да бъдат както домашните почистващи средства, така и тези закупени от магазина. Просто следете етикетите и наличието на фосфати в тях, ако са много то този препарат не е за препоръчване.

От друга страна напълно безвредни са добре известните домашни средства, намиращи се във всеки дом. Използвайте при почистване оцет, сода бикарбонат или лимонов сок.

5. Не се нагърбвайте сами с цялата работа

Никак не е лека задачата ви, най-вече ако притежавате по-голямо жилище. Почистването може да ви отнеме твърде много време и усилия. Потърсете помощ от половинката си. Съществуват проучвания в тази насока, които говорят за заздравяване на семейните отношения, ако вашия партньор помага при почистването на дома.

Децата също трябва да бъдат включени в тази дейност. Така не само ще се справите по-бързо и лесно, а и ще възпитате в тях чувство на отговорност и дисциплина. Като допълнителен бонус е възможността да се научат да не разхвърлят и цапат толкова много.

6. Поверете почистването на дома на професионалистите

Днешната модерна жена е затрупана от ангажименти и рядко и остава достатъчно време за детайлно и качествено почистване. Тогава много по-добра идея е да поверите тази дейност на професионална фирма за почистване. Силвен 7 ЕООД притежава огромен опит в сферата и ви гарантира резултати, съответстващи на вашите очаквания.

Така ще имате достатъчно време да вършите любимите занимания и да прекарвате безценни мигове със семейството си.