Изперете вашата мека мебел

Почистете меката мебел в дома си

Всеки дом има своята мека мебел, която се замърсява от нормалната и експлоатация. Ако желаете да запазите добрия и вид трябва да полагате грижи за нея и прането е една от задължителните дейности в тази насока.

Тапицираните мебели трудно могат да бъдат детайлно почистени, ако няма намеса на фирма, която да извършва такава дейност. Прането им изисква специален подход и внимание, поради което рядко се среща някой собственик да го извършва.

Прането на меката мебел само по себе си не е необходимо да се прави редовно. Това зависи разбира се и от вашето отношение към тях. Ако ги пазите от поява на различни петна, то най-спокойно може веднъж в годината да извикате специалисти за тази цел.

Ако желаете да се радвате на техния комфорт за по-дълго време не нарушавайте това правило. Веднъж в годината задължително трябва да се перат меките мебели. Добре е да се научите да ги предпазвате.

1. Превенция

Съвсем спокойно можете да предприемете превантивни мерки спрямо тях. Пазете вашите меки мебели, за да им се радвате по-дълго време и да създават комфорт и добър външен вид присъщ на вашето жилище.

На първо място се научете да не се храните в тях. Да, те са много удобни, но са създадени за почивка. Дивана определено не е подходящото място за хранене. Това е една от основните причини за появата на различни упорити петна по меката мебел.

Съвсем лесно можете да предотвратите тяхната поява, ако просто използвате кухненската маса и столове или тези в трапезарията, чийто предназначени е за храна.

Напълно разбираемо е да не се справите при налагането на това правило. Можете поне да направите усилия в тази насока. Наложете пълна забрана за консумация на определени храни върху дивана или удобния фотьойл.

2. Редовно почистване

Когато започнете да почиствате дома си отделете и специално внимание на меката мебел. Премахнете прах и замърсявания с прахосмукачка. Съветваме ви да не използвате често тази процедура, защото има опасност да повредите тапицерията.

По-редовно прибягвайте до леко влажна кърпа, с която да минете повърхността на меката мебел. Това ще освежи вида им и със сигурност ще удължи техния живот.

3. Пране

Както споменахме добра практика е прането на меката мебел един път в годината. Това ви гарантира удължаване на експлоатационния им живот и създава повече уют в жилището както на вас, така и на цялото ви семейство.

Самия процес на изпиране се различава значително според материята, от която е направена тапицерията на меката мебел. За текстил например, се използват специални четки, щадящи повърхността, направени от естествен косъм. С екстрактор се полага почистващия препарат, който в последствие се изсмуква заедно с цялата влага от водосмучка.

При наличие на по-упорити петна, които не са отстранени при първоначалното изпиране, се използват по-агресивни препарати. Абсолютно необходимо е третирането на засегнатите места с тях, за да се постигне отличен резултат. Тези препарати са специално създадени за премахване на различни по вид петна, чийто съставки са щадящи към текстилната материя на меката мебел.

Ако желаете да удължите живота на вашата мека мебел, да осигурите комфорт, уют и естетика в дома си, то се доверете на фирма Силвен 7 ЕООД. Тя ще осигури ефективно и качествено изпиране на меката мебел и ще получите отличния резултат, който заслужавате.