Как да се справим с почистването на миришещия климатик у дома?

как да почистим миришещия климатик

Домът е мястото, което ви създава усещане за топлота, уют и комфорт. Не е случаен фактът, че хората полагат неимоверно много грижи и старание, по отношение на чистотата и хигиената. Това, до известна степен, определя и тяхното благоразположение. Твърде неприятен е онзи момент, в който усещате лоша миризма, породена от вътрешното тяло на климатика. Справянето с нея изисква огромно количество нерви и усилия, които да бъдат инвестирани при справяне с проблема, осоебно, ако планирате почистване на жилището.

Най-ефикасният метод на всички времена за почистване на миришещ климатик

Летният сезон е сериозна предпоставка за неприятна миризма във вашия дом. Особено тогава, когато климатикът ви не е висок клас. При по евтините техники не е заложена функцията за изсушаване, което води след себе си запечатването на вода в кондензната вана, която след седмица започва да разпространява лош и свръх неприятен мирис.

Съществуват няколко начина за предотвратяването на това. Един от вариантите е, преди да изключите своя климатик да вдигнете градусите на охлаждане и да увеличите вентилатора до максимум, в рамките на няколко минути. В случай, че това не подейства, то следва да се обърнете към изпипаните методики, тествани и доказани през годините.

1 Вариант – обадете се на фирма за почистване на климатици

Това, разбира се, е най-лесният вариант, от който бихте могли да се възползвате. „Силвен 7“ ви гарантират качество, предоставено на изключително изгодни цени. Професионализъм заляга в епицентъра на фирмата за почистване. В случай че решите да се възползвате от техните услуги, то вие несъмнено ще се възнаградите с точност, коректност и множество съвети, по отношение на чистотата и хигиената.

2 Вариант – почистете сами, с помощта на специализирани препарати за климатици

На пазара съществува широка гама от почистващи препарати, които ви гарантират за бързото справяне с проблемите. Преди да пристъпите към основната задача, то следва да се запознаете предварително със стъпките, през които да преминете в процес на почистване. Като за начало следва да изключите своя климатик, да повдигнете капака и да извадите внимателно филтрите. Добре е те да се поставят под течаща вода. С помощта на препарат за съдове или сапун да се отстрани ненужния слой прах, който се е насъбрал с времето.

Изпълнили тази стъпка, то вие преминавате към следващата. След като сте премахнали филтрите, бихте могли да впръскате обилно препарат върху питата на климатика. Задължително условие е да изчакате 10 минути, през които специализираните препарати да окажат своето действие, след което би могло да изплакнете с вода. Едва след това можете да използвате пълноценно своето средство за отопление и охлаждане.

Ако сте спазили стриктно указанията, то вие сте в готовност да се насладите на приятен, чист и свеж въздух, без да се създава дискомфорт в затворените помещения на дома ви. В случай че ежедневните задачи и ангажименти са обгърнали изцяло вашето ежедневие, то най-рентабилно би било да се доверите на специализираните фирми за почистване. „Силвен 7“ ви гарантира перфектно качество и безспорен професионализъм.