Как и какво да чистим на работното място

Поддържайте офиса си чист и приветлив

Всяка себеуважаваща се фирма за почистване трябва да поддържа офиса си изрядно чист и подреден. Той е лицето на вашия бизнес и като такова е необходимо да се погрижите за него. Вашите клиенти могат да си извадя заключение за професионализма и работата на фирмата по отношението ви към реда и чистотата в офиса.

Ако държите на реда и искате вашия офис да бъде приятно място за прокарване и реализиране на добрите практики и идеи, то трябва да положите усиля в тази насока. Комфортната работна среда е в основата на по-голямата производителност на вашите служители.

За ваше улеснение сме изготвили списък с местата, които трябва да бъдат почиствани в офиса ви.

Полагайте ежедневни грижи

 1. В края на работния ден се погрижете да оставите работното си място чисто и подредено. Премахнете ненужните хартийки по бюрото си и около него.
 2. За да предотвратите натрупването на замърсяване по пода на офиса е необходимо да го изчиствате с прахосмукачка. Ако подовата настилка го позволява, забършете и с парцал и подходящ препарат.
 3. Не оставяйте боклука да се натрупва. Преливащите кошчета не са приятна гледка и в края на всеки работен ден ги изхвърляйте.
 4. Напълно е възможно да се образуват петна по пода, мебелите или стените на офиса ви. Реагирайте веднага докато са още пресни, за да ги отстраните възможно най-лесно.

Веднъж в седмицата

 1. По всяко помещение се натрупва прах. Така е и във вашия офис. Премахнете го от мебелите, рафтовете и техниката (компютри, монитори, принтери и др.)
 2. Дезинфектирайте санитарните помещения, за да предотвратите появата и разпространението на микроби.
 3. Обърнете внимание на климатици, врати, дограма, огледала и др. При нужда ги почистете.

Всеки месец

 1. При наличието на дървени елементи или мебели в офиса трябва да се погрижите за техния добър външен вид. Необходимо е да ги полирате с препарат за дърво.
 2. Съсредоточете вниманието си към трудно достъпните зони, които изпускате при ежедневното и седмично почистване.
 3. Използвайте подходящ препарат, за да почистване на стъкла.

Веднъж на 6 месеца

 1. Със сигурност в офиса си имате меки мебели. Те се замърсяват много по-бързо от тези в дома ви, поради големия оборот на хора (служители и клиенти) Не подценявайте важността на тяхната поддръжка. Най-добрия вариант е да се доверите на професионална фирма за почистване, която да ги изпере качествено.
 2. Същото се отнася и за подовата настилка, ако е килим, мокет или друг вид, който има нужда от по-специални грижи от обикновеното почистване с прахосмукачка и парцал.
 3. Ако имате завеси или текстилни щори трябва да почистите и тях. Със сигурност се е натрупало прекалено много прах и замърсяване, които трябва да бъдат отстранени. И за тях е най-добре да се доверите на професионалистите.

Много по-добре за работата по почистване на офиса е да си изготвите списък със зоните и график на дейностите. Така няма да изпуснете нито един детайл и ще имате изрядно чист, подреден и приветлив офис. Подходящата работна среда, която заслужава вашия бизнес.

Ако мислите, че няма да сте достатъчно постоянни и стриктни с хигиената в офиса, най-добре се свържете с фирма изпълняваща този вид дейност. Силвен 7 ЕООД ще се погрижи за всичко вместо вас. Ние имаме богат опит в тази сфера и ще поддържаме лицето на бизнеса ви.