Как да почистим банята у дома – доверете се на оцета

Почистване на банята с оцет

Чистотата е съществено важен фактор за изграждането на уютен и красив дом. Всяка една домакиня, уважаваща се бе си, се стреми към брилянтно почистване на отделните помещения от своя ом, било то кухнята, спалнята, трапезарията, банята и какво ли не още. Ако сте от хората, които всячески се стремят към блестяща от чистота баня, то ние сме ви подготвили няколко трика и съвети, от които бихте могли да се възползвате.

Накарайте своята баня да заблести от чистота

Ако желаете вашата мивка и тоалетна чиния да заблестят от чистота, то най-сигурния и ефикасен начин, е да използвате неопределено количество оцет, което да изсипете в тях. След 30 минути, вие можете да изтъркате с гъба или оцет. Ако сте от онези недоверчивите домакини, то можете да добавите към оцета и количество хлебна сода, която има далеч по-силно действие. Резултатът ще е в пъти по-силен и дълготраен.

Тази процедура е особено подходяща през делничните дни. Тогава женската половина не разполага с остатъчно време, което да бъде инвестирано в домакински задължения. Така вие умело ще поддържате високото ниво на хигиена във вашия дом, дори и през дните, в които графикът ви е запълнен със служебни задължения или ангажименти.

Огледалото в банята също би могло да бъде почистено с помощта на оцет. Напръскайте огледалото във вашата баня, след което почистете с вестник. Резултатът определено ще ви изуми. Имате възможността да се оглеждате по всяко едно време в брилянтно чисто огледало, запазващо своя блясък дълго време.

Отървете се от плесена и мухъла във вашата баня

Банята е онази част от дома, където всеки един ежедневно полага грижи, по отношение на своята лична хигиена. Именно поради тази причина, добрата домакиня не допуска на това място да се появяват мухъл и плесен. А появят ли се, тя с намесата на множество средства ги изкоренява перманентно.

Един от най-добрите и изпитани начини за премахването на този така омразен плесен, е именно оцетът. Неговите свойства успяват да го унищожат, без да води след себе си неприятни и остри миризми, отровни изпарения, присъщи за препаратите с надпис „анти – плесен“, които срещаме по търговските вериги.

След като напръскате с оцет, то вие изчаквате да престои известен период от време (няколко минути) и след това отстранявате с гъба или мокър парцал.

Твърде разнообразни и колоритни са начините за поддържане на вашата баня в блестящ и изряден вид. Не губете цели часове в почистване със силни, вредни и нещадящи кожата, препарати, след като сте се сблъскали с техния ефикасен заместник – оцета. Прилагайте го тогава, когато сте ограничени във времето.