Лесно, бързо и ефикасно почистване на кафе машина

Лесен начин да почистим кафе машината

Кафемашината е един от най-често употребяваните уреди у дома. Всяка сутрин модерния и активен гражданин стартира своя ден с чаша горещо и ароматно кафе. Както всяка една техника в нашето домакинство, така и уредът, произвеждащ горещите ни и ободрителни дози, се нуждаят от периодично почистване и освежаване.

За да се наслаждавате на старта на своя ден, то ние ще ви издадем няколко лесни и бързи за прилагане трикове и хитринки. Освен блестяща от чистота машина, вие ще се наслаждавате и на добре приготвено кафе, което да превърне деня ви в далеч по-ползотворен.

Разберете как да се отървете от неприятни миризми и мухъл

Един от изпитаните и оказали се методи се осъществява с прякото съдействие на вода и оцет. За тези, които изпитват непоносимост към миризмата на оцета, то ние имаме перфектно решение. Спокойно и безпроблемно бихте могли да го заместите с няколко изцедени лимони. Крайният резултат ще бъде същият.

Смесете в съотношение 50 : 50 вода и оцет и ги прелейте в резервоара на вашата машина. След което връщате в своята кафемашина и я пускате на празен цикъл. Добре би било да поставите кана, купичка или друг вид съд, които да събират ненужната смес. Когато резервоарът достигне до средата, би било добре да спрете машината за половин един час, след което да я пуснете отново.

За да премахнете изцяло остатъците от оцета, е добре да напълните резервоара с вода и да пуснете кафемашината за няколко цикъла. В случай че не сте доволни от крайния резултат, то бихте могли допълнително да измиете с препарат за съдове, които ще предотвратят миризмата от оцета.

След като сте се справили с почистването отвътре, сега е време да се заловите с дезинфекцирането и отвън. Тази част от занятието е далеч по-лесна и отнема твърде малко време. С помощта на веро и гъба вие можете да отстраните нечистотиите от повърхността на вашия уред. След това забършете с гъба или микрофибърна кърпа.

Ако вашата любима машина е иноксова, то ние не ви препоръчваме този метод за почистване, тъй като бихте могли да нанесете щети върху нейната повърхност. След като сте финиширали с прилагането на този метод, то вие сте в позиция да се насладите максимално на чаша горчиво кафе, даряващо ви с неповторим аромат.