Мраморен под – 4 етапа за възстановяването му

реставриране на мраморен под

Обикновено, за да почистим и възстановим мраморен под трябва да преминем през определени етапи и процедури, които да ни гарантират и максималната ефективност на тези ни намерения. Днес сме подготвили за вас обобщение на тези етапи, за да сте наясно как успешно да се справите с почистване, полиране и шлайфане на мрамор, за да възвърнете първоначалния вид на своите красиви подови настилки.

Шлайфане – това е премахването на петна или драскотини, може би най-трудната и важна задача. Този процес понякога се използва дори и при нова настилка, тъи като заравнява и изглажда там, където съществуват неравности. Тази стъпка е важна, защото прави пода идеално гладък.

Второто нещо, което следва да се направи при възстановяването на този тип под се нарича хонинг. Това е процес, при който се изравнява повърхността, използвайки диамантено шлайфане, което пък от своя страна придава блясък на подовата настилка. Хонингът изглажда и драскотини, премахва петна и прави вашия под да изглежда буквално като нов. Понякога тази процедура е единственото, от което се нуждае вашата мраморна или каменна настилка.

Следва полирането като при него обикновено се използват абразивни инструменти, които придават бляскав ефект на мрамора. В зависимост от нуждите за възстановяване, тоест ако имате под в сравнително добро състояние полирането би било единственото нещо, от което се нуждаете.

Кристализация. Този етап от подновяването на вашия под се нарича така заради това, че връща предишният му блясък. Това става посредством комплексни химически реакции. По този начин мраморът е по-защитен, по-издръжлив и по-дълго запазва своя цвят. Това е чест метод за периодична поддръжка на такъв тип повърхности.

В процеса на възстановяване на мрамор, ние използваме диамантени абразиви, за да се направи грубата повърхност да изглежда като нова. След това чрез процеса на кристализация връщаме отново огледалния блясък на вашия под, за да сме сигурни във високото качество на нашите услуги.

Без значение дали имате нужда от почистване на домове или офиси или поддръжка на подови настилки, фирма „Силвен 7“ ЕООД е доказан и надежден партньор. Обадете ни се още днес на телефон 0700 17 727 на цената на градски разговор, за да си осигурите качество на отлични цени.