Почистете до неузнаваемост сребърните си бижута и прибори

почистване на потъмняло сребро

Всяка една себеуважаваща се домакиня отделя огромно количество внимание и време за почистване на помещенията от своя дом и всяка друга вещ, нуждаеща се от специално внимание и грижи. Сребърните прибори и бижута са онзи красив елемент, който трудно бихме могли да пренебрегнем. Именно поради тази причина изпитваме необходимост от изпитани и доказани трикове, определящи вида на нашите украшения.

Лесни и бързи трикове

Среброто е благороден метал, с далеч по-ниска стойност от златото. Това е предпоставка за присъствието му в нашите огромни кутии за бижута. Наясно сте, че с времето то потъмнява. Това далеч не означава, че трябва да го захвърлите и да престанете да допълвате визията си с него. Ето сега имате възможността да научите няколко изпитани и доказани метода за почистването му и възвръщането на предишния му вид.

Сол и сода бикарбонат

Един от най-лесните начини за справяне с тъмния оттенък по вашите прибори и бижута, изработени от сребро. Можете да поставите в тенджера сол и няколко лъжици сода. Добре е водата, която ще налеете да бъде гореща, но да не позволявате тя да заври. Поставете в съда среброто и оставете така няколко минути. След като видът му претърпи промяна, то бихте могли да извадите и подсушите със суха кърпа.

Паста за зъби

Пастата за зъби е козметика, с която не само се грижите за хигиената на вашата уста, но и бихте могли да почиствате своите любими сребърни бижута. Един от съветите, към които да се придържате, се състои в това, тя да не съдържа абразивни частици. Имате възможността да поставите на парцалче малко количество от сместа и да търкате внимателно, докато не достигнете до желаните резултати.

Единствената неприятна последица е, че съществува опасност от това, да не бъдат почистени качествено бижутата и приборите, тъй като пастата не достига до всяка една вдлъбнатина или прорез. Това бихте могли да го направите и със сода, но избягвайте да почиствате гладки повърхности с нея. Тя би могла да надраска до неузнаваемост фините сребърни повърхности.

Чистене на сребро с червило

Един доста стар метод, използван преди повече от десетки години. Това е и така нареченият „мързелив метод“. Използването на твърдо червило е препоръчително. Нанесете слой от него върху приборите и останалите украшения и търкайте в продължение на няколко минути, след което можете да изплакнете с вода и салфетка.

Разнообразни са методите за почистване на сребърни прибори и бижута. Не позволявайте времето да ви принуди да ги захвърлите настрана и да сложите край на използваемостта им. Пред вас съществува широка гама от предложения за почистването им, от които да се възползвате, без да губите излишно време.