Почистване на фурна от досадните мазнини – 3 съвета

Почистване на фурна от мазнини

Готвенето е любимо хоби за голяма част от женското съсловие. Разбира се, след приключването на тази така специфична операция се появява глобалният проблем как да се справим с почистване на фурна или микровълнова фурна от множеството натрупали се мазнини. Вместо да се доверяваме сляпо на колоритните и разнообразни препарати, залели пазар в последно време, то най-добре би било да проучим натуралните методи за предотвратяването на силно замърсени повърхности.

Почистване на фурна – 3 топ съвета

Съвет #1: За добри резултати използвайте вода, сода и сол

Себеуважаващите се домакини са привърженички на изпитаните и доказани средства, служещи за справяне с нечистотиите, полепнали по повърхностите на готварските им уреди. Ето защо, те подхождат с доверие към методите, които ще разкрием пред вас самите. Един от най-разпространените е този, в който участват вода, сол и сода.

Смесете ги в съд до получаване на гъста паста. С помощта на гъба или стар парцал натъркайте внимателно проблемните зони и оставете едно денонощие да подейства. След което можете да отстраните остатъците от паста с влажна кърпа. Този метод е свръх ефикасен за онези повърхности, които не са твърде замърсени. Именно поради тази причина, вие бихте могли да го прилагате редовно, с цел предпазване от упорити мазнини.

Съвет #2: Използването на оцет върши чудеса

Един доста икономичен и ефикасен метод за справяне с кафявите лепкави петна по повърхността на готварската ви печка. Ползвайте парцал или гъба, с помощта на които да разнесете солидно количество оцет върху зоните, нуждаещи се от почистване. След известен период от време, няколко часа, то вие бихте могли да го отстраните със салфетка. В случай че замърсяванията не са никак малко, то можете да си послужите с четка.

Съвет #3: Поставете препарат с вода в съд и нагрейте при почистване на фурна

Много от вас навярно ще подходят с предубеждение, спрямо този метод. Резултатът му, обаче, е непоколебим. Имате реалната привилегия да се наслаждавате на изрядно почистена фурна, без следи от снощната ви вечеря. Сложете в съд препарат за миене на чинии, добавете малко количество вода и ги поставете във фурната, като след това загреете на 180 градуса. Бихте могли да нанесете от сместа върху стените на печката.

След кратък период от време, няколко минути, извадете съда, изчакайте да се охлади и отстранете лепкавия слой с влажна кърпа. Ще останете приятно изненадани от гледката, тъй като вашият електроуред ще се превърне в чисто ново съоръжение за готвене.

Бъдете креативни по отношение на чистотата и хигиената във вашия дом. В случай че не разполагате с достатъчно време за справяне с мръсотията, то бихте могли да се обърнете към екип от професионалисти, които да ви съдействат по всяко едно време. Силвен 7 са фирма за почистване, притежаваща дългогодишен опит и разполагаща с екип от усърдни и коректни членове. Доверете се на качеството, достигащо до вас на изключително приемливи и изгодни цени, без значение дали говорим за малки проблеми като почистване на фурна или комплексна услуга по почистване на домове.