Почистване на кухни в лесни стъпки

Почистване на кухни

Да поддържаме кухнята идеално чиста си е цяло предизвикателство. След приготвянето на хапване било то за закуска, обяд или вечеря остава безпорядък и куп мръсни съдове. Ето няколко съвета, с които по-лесно да се справим с обичайните дейности при почистване на кухни у дома.

Тавичката от скарата е покрита с мазнина, а понякога и с петна ако сме я оставили повече време непочистена. За по-лесно почистване е нужно да я намажете с препарат, да я покриете с кухненска хартия и да я оставите за няколко часа. Хартията ще обере мазнината, а измиването после със сигурност няма да е толкова трудно.

Всичко приготвено в гювечета е много вкусно, но след това остава неприятната задача да ги почистим. За целта използвайте сода за хляб и вряла вода, като това ще ви осигури лесното измиване на съдовете.

При почистване на кухни, то ясно си даваме сметка, че там има известен брой неща, които са изработени от дърво. С течение на времето те може да изхабят и да започнат да се напукват. За да ги поддържате в добро състояние ги мажете със зехтин. Благодарение на чудните свойства на зехтина ще подхраните и запазите дървото за по-дълго.

Дървената дъска е може би едно от най-използваните неща в кухнята на всеки дом. На нея за удобство се режат най-различни продукти. Когато режем лук и чесън те обикновено оставят миризма по дъската, а за да я премахнем може да ползваме лимон. След като натъркаме дървото с резенче от лимон миризмата ще изчезне.

За да почистим лесно блендера може да използваме сапунена вода. Няколко капки препарат и хладка вода ще свършат работа. Така ще разтворим мръсотията много лесно.

След всяко хранене почистете покривката и премахнете трохите, които са паднали на пода. Това е нещо, което всеки знае, но въпреки това, когато сме изморени от работа се случва да претупаме нещата. Ако не може да свършите тези дейности веднага след хранене, то го направете при първа свободна възможност.

Когато ползвате ренде, бъркалките на миксера или уреди за правене на сок се старайте да ги миете на момента. Не ги поставяйте в мивката за по-късно, тъй като ще изгубите повече време в досадно миене. А и отлагането на дребните задължения най-вероятно ще ви докара повече работа впоследствие.

Надяваме се с тези прости и лесни за изпълнение съвети за почистване на дома да сме ви помогнали да организирате своята дейност по поддръжка на своя дом, а за всичко останало в областта на хигиенизирането и професионалното почистване можете да се обърнете към „Силвен 7“ ЕООД.