Почистване на меки настилки

Почистване на меки настилки

За да използвате по-дълго меките подови настилки е нужно да полагате периодични грижи за тях. Съществуват няколко основателни причини да използвате услугите на фирма за почистване на меки настилки като мокети и килими, тъй като невинаги може да справите сами.

Когато закупувате килим обикновено той има определен гаранционен срок. Гаранция е силно казано, но след продължителна употреба е твърде възможно видът на този тип подова настилка да не е такъв, както в момента на покупката.

Трудно е да направим дълбоко почистване на килими сами в домашни условия. Тук на помощ идват професионалистите. Фирмите за почистване разполагат с обучени хора, които със специална техника ще обновят и освежат тъканите в дълбочина.

Знаете ли, че килимите са изработени от материи като тези на тапицираните мебели или дрехите. Хигиенизирането им може да бъде съобразено с това какъв тип е подовата настилка, нейната материя и цвят.

Друго, което е от значение при избирането на метод за поддръжка е това колко е стар вашия килим и какъв поток от хора преминава по него. Като се вземат предвид всички тези фактори ще се определи с какво е най-подходящо да се третира настилката, за да се получи удовлетворителен резултат.

Без значение дали килимите в дома ви са от стена до стена, или са от по-малките такива за обособена част от стаята е препоръчително те да бъдат професионално почиствани от фирми специализирани в това, поне веднъж годишно. Двете главни причини, които са отговорни за износването на килимите са потокът от хора и петната от различни напитки или храни. Петната могат да бъдат и около первазите или вратите на помещенията, където след време може да се появят сивкави черти.

Замърсяванията могат да са вследствие на праха, който лесно се носи във въздуха, а и от вино, кафе или любимото ни хапване. Когато закупувате килим се опитайте да помислите за всичко. Съобразете настилката с това дали е за офиса или дома и се поинтересувайте в магазина как се поддържа този тип мека настилка.

Най-добре би било да чистите килима с прахосмукачка всеки ден. Това е много важно за зони, където се движат повече хора, тъй като и мръсотията, която се внася е повече именно там. Не подценявайте и професионалната грижа за този тип подови настилки, ако държите те да изглеждат винаги страхотно.