Почистване на дървени подове

sertificate_ISO-9001_2015_BG_SILVEN7sertificate_ISO-14001_2015_BG_SILVEN7sertificate_BS-OHSAS-18001_2007_BG_SILVEN7-thumb

Естествените дървени подови настилки са доста разпространен вид в жилищните сгради. Те създават много повече уют и топлина в дома и несъмнено са прекрасен избор за подова настилка. Все по-често намират приложение и в офиси, магазини, салони за красота и други сгради. За да се удължи тения живот се налага и специални грижи при почистването на дървените подове.

За голямо съжаление влагата и водата са голям техен враг. Дюшеметата и паркетите от естествени материали се раздуват, започват да скърцат, в много крайни случаи да гният на места, което внася голяма доза дискомфорт у живущите.

Д В днешно време почистването на дървените подове се улеснява значително от полагането на лак, боя, вакса и различни видове масла върху тях. Така степента, в която биват предпазени от бързо износване и различни течности се увеличава. Въпреки това, лакът се надрасква и излющва в резултат на експлоатацията на настилката, което нарушава защитата на дървените подове и техния добър външен вид. При такива ситуации само почистване не е достатъчно. Необходимо е дървеният под да бъде изциклен и лакиран повторно.

почистване на дървени подове

Редовното почистването на дървените подове е необходимо, за да удължите живота на настилката и да запазите красотата й. На пръв поглед това може да ви се струва елементарно, но са необходими специални почистващи препарати, които да са предназначени за дърво и да щадят повърхността на пода. Правилният им избор зависи от вида на дървената настилка.

В никакъв случай не се използват препарати с киселинна основа при почистването на дървени подове. Те със сигурност ще увредят лакът и покритието на настилката. Трябва да избягвате и съдържанието на восък в препарата, защото той прави пода доста хлъзгав и опасен.

Не по-маловажни са и самите почистващи материали, които използвате. За естествените дървени настилки се употребяват по-меки и в никакъв случай абразивни почистващи средства. Те могат да надраскат повърхността на дърения под и да го уведят тряйно.

Непрестанната грижа за дървените подови настилки е ключът към тянхата дълготрайност. Препоръчително е да се доверите на професионална фирма за почистване на дървени подове. Те разполагат с необходимите препарати и машини, който се изпозват специално за тях и знаят как да се отнесът с всеки вид дървен материал, така че да възвърнат бласъка и красотата на пода ви.