Шлайфане на мрамор и мозайка

sertificate_ISO-9001_2015_BG_SILVEN7sertificate_ISO-14001_2015_BG_SILVEN7sertificate_BS-OHSAS-18001_2007_BG_SILVEN7-thumb

Твърдите настилки се използват доста често в жилищни и административни сгради. Независимо дали става въпрос за полиране и шлайфане на мрамор, полиране на венецианска, обикновена или друг вид мозайка с времето всяка от тези повърхности се захабява и има нужда от обработка.

Как се почиства мраморна повърхност?

Шлайфането на мрамор и мозайка се извършва и при самото поставяне на твърдата настилка, за да се изгладят ръбове, неравности и различията в нивата на плочите по пода. Различните процеси при почистването на този тип повърхност включват и отделни инструменти и методика, за да постигнат съвършените резултати, за които всички мечтаят.

Добрата поддръжка на естествената твърда настилка изисква и специални методи, с който се запазва нейната красота и изящество. Не бива да пропускаме и факта, че при регулярна поддръжка на под, плот или стени с подходящи препарати за почистване на мрамор се допринася за неговата по-висока устойчивост във времето.

Почистване, полиране и шлайфане на мрамор на топ цени

Ако се чудите как се почиства такъв под, то това е процес, включващ машини с високооборотни роторни диамантени дискове. Те премахват значително количество материал от естествената настилка, така че да се изравни напълно и да се избегнат неравностите по пода (или стените), които неизменно се появяват с времето

машина за шлайфане на мрамор

Заличават се всякакъв вид драскотини и по-сериозни наранявания. Чрез шлайфането на мрамор и мозайка се отстраняват и упорити замърсявания и петна. Така естествената твърда подова настилка ще възвърне своята първоначална красота.

Този процес се препоръчва на клиентите, които желаят да имат идеално гладък, безшевен и безупречен под. За да се постигне пълно съвършенство този метод се комбинира с полиране. Ако се добавят и кристализация, запечатка и импрегнация или поне някое от изброените, то ще можете да защитите пода си в много по-голяма степен.

Шлайфането на мраморен под или подова мозайка поставя началото на процеса по реновиране на пода. За него може да се каже, че изпълнява една голяма част от работата. То е един вид грубо полиране, но не е достатъчно да спрете само с него.

Какво следва след шлайфането на мраморния под?

Полирането на повърхностите е необходим елемент от поддръжката на естествените подови настилки. То има за цел да изглади дори повече материала. Чрез полиране на пода, вие ще можете да се радвате на една безупречна, огледална и бляскава повърхност.

Накрая е необходимо да се завърши с кристализация, запечатка и импрегнация на настилките. При реализацията на тези етапи от поддръжката се използват материали, които са необходими за естествената подова настилка, за да се запази възможно най-дълго в перфектно състояние.

Предпазват я от наранявания и прекалено бързо износване с времето. Цветът и блясъка на подовата настилка ще се задържат и значително ще се улесни нейната поддръжка. Сами разбирате, че за безупречен под ви е необходимо не само шлайфане на мрамор или мозайка, а съчетание от всички изброени техники.